Pagina's

vrijdag 17 mei 2013

Hier weer een klein update over Rianne.


Rianne ligt inmiddels bijna 5 weken in het ziekenhuis. Eerst leek het dat ze met alle antibiotica aardig aan het opknappen was maar de laatste week ging de korts weer omhoog. Ook de zuurstof moest omhoog om de saturatie goed te houden.
Na onderzoek bleek dat de 4 antibiotica 's hun werk niet deden. Ook dat er nu een bacterie in het bloed zit. Er wordt nog onderzocht of dit de zelfde bacterie is als die in de longen zit.
Dokters en bacterioloog zijn toen op zoek gegaan naar andere medicijnen. Door middel van diverse kweken hebben ze een medicijn gevonden wat reageert op de bacterie. Het is een medicijn wat in Nederland niet meer gebruikt wordt en na het hele land rondbellen door de dokter nog is gevonden in een ziekenhuis in Utrecht.
Sinds woensdag avond zijn ze begonnen met het toedienen van de nieuwe medicijnen. We hopen dat dit medicijn het gewenste effect geeft. De prednison wordt de komende 3 weken afgebouwd omdat dit geen verbetering geeft.

Een ander probleem is dat alle deuren en prikborden vol zijn van de vele kaarten die ze krijgt. Daar is ze heel blij mee.

4 opmerkingen:

 1. Nou maar duimen dat het nieuwe medicijn wel verbetering geeft. Heel veel sterkte voor iedereen, maar vooral voor Rianne. Het duurt nu allemaal wel heel erg lang.
  Liefs, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Rianne,

  ik hoorde zondag van je vader dat het nog erg behelpen blijft in het ziekenhuis. Vervelend dat je volledig apart moet blijven om verdere besmettingen te voorkomen.
  We hopen en bidden dat de doktoren toch snel een kuur kunnen vinden waardoor de bacterie uit je lichaam verdwijnt.

  Arnold, Karin, Erik en Richard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Rianne,
  Hoop dat de andere AB nu wel aanslaat en je snel van de koorts en die nare beestjes af bent zodat je kunt gaan opknappen.
  Veel sterkte en vooral beterschap.
  Liefs,
  Veronica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ds. Arjan Koster23 mei 2013 om 15:49

  Dag Rianne,
  Gisteren kreeg ik Marcel aan de lijn in het ziekenhuis, jij lag te slapen. Hij vertelde dat de ontstekingswaarden flink aan het dalen zijn. Goed nieuws! Ik hoop dat het doorzet en dat je je beter voelt. In de kerk is voor je gebeden, en ook voor Marcel, je ouders en je verdere familie. Sterkte en beterschap!
  ds. Arjan Koster

  BeantwoordenVerwijderen